Bouwregelgeving

lees meer

Energietransitie

lees meer

Bouwconcepten

lees meer

De letters HBC in onze bedrijfsnaam staan voor Hoogwaardige Bouwkundige Concepten. Wij spreken dan niet over gangbare woningbouwconcepten, maar over maatwerkconcepten waarbij uw wensen centraal staan. In een eerste adviesgesprek beantwoorden we uw vragen omtrent het laten bouwen van een woning. Daarbij horen wij graag uw ambities bijvoorbeeld op het gebied van gebruiksgemak, comfort en energiezuinigheid. Wat volgt is een goede planvoorbereiding, samen met uw architect. Samen vormen we een goed communicerend bouwteam, dat uiteindelijk wordt aangevuld met een aannemer en installateur. Tijdens de bouw van uw woning houden we kritisch bouwtoezicht op de algehele bouwkwaliteit, inclusief de installatietechniek. Ook bij de oplevering van de woning staan we graag naast u.

Duurzaamheid en energiezuinigheid zijn belangrijke pijlers in onze concepten. Duurzaam bouwen betekent dat woningen ontwikkeld worden met respect voor mens en milieu, woningen zijn vaak gezonder, energiezuiniger en beter voor het milieu. Het gaat bij duurzaam bouwen niet alleen om energiebesparing, maar bijvoorbeeld ook om het gebruik van duurzame materialen, het reduceren van afval, een gezond binnenmilieu en verantwoord watergebruik. We spreken tegenwoordig ook steeds vaker over circulair bouwen. Daarbij zijn de bouwmaterialen 100% herbruikbaar, dus zonder onaanvaardbare milieudruk en uitputting van natuurlijke hulpbronnen.

Een ander concept voor zeer energiezuinig bouwen is het passiefhuis. Eerste uitgangspunt voor een passiefhuis is gebruik maken van zonnewarmte door goede oriëntatie en een passend ontwerp. Door het gebruik van hoogwaardige isolatie en driedubbel glas wordt de warmte binnen gehouden en gaat dus niet verloren. Een passiefhuis kenmerkt zich door een zeer lage energiebehoefte voor ruimteverwarming van 15 kWh/m² per jaar. Dit ligt ongeveer 75% lager dan wat een traditionele woning nodig heeft. De PHPP is het rekeninstrument bij het ontwikkelen van een passiefhuis en geeft onder andere het te verwachten energieverbruik aan. Ons adviesbureau kent alle ins en outs van het passief bouwen en is zeer bedreven in het maken van PHPP-berekeningen.

Neem contact op

Indien u vragen heeft over onze dienstverlening, kunt u contact met ons opnemen door middel van dit formulier.