Energieadvies

BureauHBC voorziet particuliere en zakelijke klanten graag van onafhankelijk energieadvies in de breedste zin van het woord. Middels een informeel persoonlijk gesprek kunnen wij u alles vertellen over het inmiddels zeer uitgebreide onderwerp energie voor de gebouwde omgeving. Denk hierbij aan kansen en keuzemogelijkheden voor een nieuw te bouwen woning, nul-op-de-meter, hulp bij het regelen van een definitief energielabel en te kiezen energiebesparende maatregelen.

Ook adviseren wij u graag omtrent de maatschappelijke opgave om af te kunnen stappen van aardgas-gedreven installaties zoals de Cv-ketel. Wij vertellen u daarbij graag over uw keuzemogelijkheden en kunnen dit ook financieel onderbouwen qua kosten en besparingen. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met advies omtrent een passende set zonnepanelen.

Het tarief wat wij voor onze advieswerkzaamheden vragen maken wij graag passend op uw vraag.  Via ‘Contact’ in het menu links vindt u onze gegevens en kunt u per direct een bericht naar ons verzenden.

Het energielabel voor woningen wordt bepaald op basis van een rekenmodel waarin rekening wordt gehouden met de belangrijkste bouwkundige en installatietechnische gegevens van een woning. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G, oftewel van weinig naar veel besparingsmogelijkheden. Het energielabel voor woningen is een instrument dat bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen die vastgelegd zijn in het Energieakkoord. Nieuwbouwwoningen die voldoen aan de huidige EPC-eisen kennen (vrijwel) altijd een energielabel A.