Profiel

BureauHBC is een bouwkundig adviesbureau uit Assen. Wij informeren en ondersteunen u graag in de ontwerpfase van de ontwikkeling van bouwwerken welke dienen te voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Er kunnen hoge kwaliteitseisen gesteld worden aan de bouwkundige kwaliteit maar vooral ook aan aspecten als energiezuinigheid, duurzaamheid en een prettig binnenklimaat voor wonen, werken en recreëren. Er wordt vanzelfsprekend ook nauwkeurig gekeken naar diverse installatietechnische oplossingen en gebruik van duurzame energie.

Onze projectleider en bouwadviseur Kris Hulzebos voorziet u graag van informatie en maakt een passend voorstel om uw bouwplan te optimaliseren, om hiermee uw ambities te realiseren. BureauHBC werkt voor architecten, ontwikkelende bouwers, woningbouw-corporaties, projectontwikkelaars, aannemers, particulieren en gemeenten. Ons werkgebied is landelijk maar concentreert zich vooral op Noord-Nederland.

U kunt bij ons terecht voor zeer breed advies op diverse vlakken. We verzorgen de benodigde berekeningen voor uw omgevingsvergunning welke natuurlijk dienen te voldoen aan het Bouwbesluit. Naast deze verplichte zaken kunnen er hogere ambities zijn. Wenst u bijvoorbeeld een energieneutraal gebouw, een nul-op-de-meter woning of een duurzaam gebouw met een lage milieubelasting, dan kunnen wij uw wensen vertalen naar een compleet bouwconcept welke werkelijk aansluit bij de vooraf gestelde ambities.

BureauHBC maakt onder andere EPG-, MPG-, PHPP-, ventilatie- en daglichtberekeningen voor u. We verzorgen toetsingen voor diverse disciplines en kunnen een second opinion voor u uitvoeren. Naast de energieprestatie kunnen we de te verwachten energiekosten en CO2-uitstoot voor u inzichtelijk maken. We geven ook losstaand energieadvies voor nieuwbouw en bestaande bouw. Tevens is het mogelijk om ons in te schakelen voor bouwprojectmanagement en voor ondersteuning bij complexe bouwprojecten.